Hooggevoelig? Maar ik ben juist heel rationeel!

door | Hooggevoeligheid, Jaartraining

Als kind kon ik heel snel geraakt zijn door zielige filmpjes of boeken. Maar toen ik ouder werd, merkte ik dat het me minder deed. Ik was nog steeds wel geraakt, maar dat leek meer een automatische reactie op te roepen omdat het ‘zo hoorde’. Ik voelde er eigenlijk niet echt iets bij. Alsof dat gevoel er niet meer was, of verdoofd ofzo. Mijn ratio kende de passende reactie wel, maar die bereikte mijn gevoel niet echt helemaal.

Toen ik me ging verdiepen in hooggevoeligheid, kwam ik erachter dat veel hoogggevoeligen zich afvragen of ze wel hooggevoelig zijn, ‘want ik ben eigenlijk heel rationeel’.

En dat JUIST veel hooggevoeligen heel erg in hun ratio zitten. Omdat zij als kind geleerd hebben dat het uiten en tonen van gevoelens werd afgedaan als zwak. Ze kregen te horen: ‘wat ben je toch gevoelig’ of ‘waarom huil je nou zo snel’.

In onze samenleving spelen leren, kennis vergaren, ‘een slimme meid is op haar toekomst voorbereid’ een grote rol. Op je kennis kun je vertrouwen: maak verstandige keuzes.

Het leren vertrouwen op je gevoel, je intuïtie is iets wat we niet leren op school en ook veel ouders zijn hier zelf niet mee bezig en geven het dus ook niet door aan hun kinderen. Kinderen krijgen dus vooral signalen dat gevoel vooral aan de kant gezet moet worden en je op je ratio moet vertrouwen.

En later in je leven gaat dat wringen. De gevoelens zitten wel in je en je bent als een snelkookpan die langzaam onder steeds meer druk komt te staan. Je zit niet lekker in je vel, voelt dat er toch meer moet zijn in het leven, voelt je anders en alleen.

Het inzetten van je intelligentie is maar een deel van je capaciteiten.
Hooggevoeligheid kent zoveel mooie eigenschappen die je kunt inzetten als je kracht!

Wil jij jouw unieke krachten gaan ontdekken, terug naar jouw kern, weer in contact komen met jouw ziel? Zodat jij jouw plek inneemt en gaat staan voor jezelf? Jouw ware kracht gaan leven doordat jij jouw patronen hebt onderzocht en getransformeerd?

Deze jaartraining is uniek, intuïtief en heel krachtig en sluit aan op deze tijd.

Informatie en aanmelden via de link in mijn profiel.

You May Also Like…

Ik kan niet boos worden

Ik kan niet boos worden

Ik ben niet goed in boos worden. Mijn zusje zal het er niet helemaal mee eens zijn, want zij wist als kind mijn knoppen zo in te drukken dat er toch vaak een ontploffing volgde… maar over het algemeen is er niet veel wat mij boos kan maken. Een mooie eigenschap zou je...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hoi, ik ben Marieke

Op deze pagina vind je al mijn blogs. Ik geloof in het delen van kennis, levensverhalen en praktische tips zodat jij geinspireerd raakt om jouw beste leven te leven.

MOMENTJE VOOR JEZELF

Meld je nu aan voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang de meditatie Momentje voor jezelf meteen in je mailbox.